Taklyftpelare

Momentupptagande lyftpelare monterad i skensystem. Kan roteras fritt flera varv med matning av el och tryckluft till gripdon på lyftpelaren. På bilden här bredvid lyfts skåp i sidan med sugkoppar.

Även tunga laster är väldigt lätta att flytta längs skensystemet. Förflyttning kan göras över pallar, rullbanor m.m. Den momentupptagande pelaren medger också att gods kan hanteras in i ställage, skåp eller vid montering utan att det är fritt ovanför det gods som lyfts. Allt detta med bästa ergonomi då opertören alltid kan manövrera lyften i en bekväm arbetsställning.

Taklyftpelaren kan normalt lyfta ca 1500 mm. Som gripdon kan vi leverera allt ifrån enkla lyftgafflar till vakuumgripdon samt kläm- och vridaggregat.

LionGrip®, momentupptagande lyftarm.

Luftdriven lyft med arm på 2-4 m som kan hantera godsvikter på upp till 150 kg. Ett kraftkänsligt handtag på lyften får armen att följa operatörens minsta rörelse upp och ner. Detta innebär att vikten på det som hanteras aldrig belastar operatören. Fjädrande upphängning av armen gör lyften "förlåtande". Hanterat gods kan enkelt för hand föras upp och ner och måste inte träffa perfekt vid lastning och lossning av gods. Lyftrörelse på mellan 1000-1500 mm och en räckvidd på upp till 4000 mm. Arbetsområdet är hela 400 grader. Naturligtvis anpassar vi gripdonet till det gods du ska hantera.

LionGrip i en produktionslinje.

MechLift och MechSpace

MechLift MechSpace
Fler exempel på takhängda momentupptagande lyftsystem.
Gilla

Lyftsystem:

Tjänster:

PDF:

Taklyftpelare
MechLift
MechSpace
LionGrip

Video:

Taklyft